English Greek Russian
Amalia Villas
on Facebook

ΝΥΔΡΙ

Agia kiriakiGolf of VlichoGolf of Vlicho

ΝΥΔΡΙ

Nidri village areaΤο Νυδρί είναι το μεγαλύτερο θέρετρο του νησιού μέσα σ’ ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, στο στόμιο της μακράς και εντυπωσιακής εισόδου του κόλπου Βλυχό. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, περίπου 17 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Λευκάδας. Διαθέτει καταστήματα, super-markets, καφετέριες και ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα. Επίσης, μουσικά μπαρ και νυχτερινά κέντρα είναι ανοιχτά το καλοκαίρι.

Οι παραλίες βρίσκονται στα βόρεια της πόλης, όπου και έχουν δημιουργηθεί διάφορες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Η θάλασσα είναι καθαρή, ρηχή και ήρεμη. Η παραλία στο Νυδρί προσφέρει τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο ποδήλατο και καταμαράν, τα οποία είναι διαθέσιμα και προς ενοικίαση.

Nidri village and golf of vlichoΤο Νυδρί είναι ένα σημαντικό κέντρο για ‘yacht’ και για μικρότερα σκάφη με την ετήσια Ιόνιο Regatta στα τέλη Σεπτεμβρίου να αποτελεί ένα από τα highlights της Μεσογείου.

Το μικρό λιμάνι στο Νυδρί έχει καθημερινά δρομολόγια προς τα νησιά της Ιθάκης, την Κεφαλλονιά και το Μεγανήσι.

Η γη γύρω από το Νυδρί είναι αρκετά επίπεδη με πολλά καλά μονοπάτια στους γύρω λόφους και οι βόλτες με το ποδήλατο μέσα στους ελαιώνες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Μια επίσκεψη στον καταρράκτη Δημοσάρη αξίζει τον κόπο. Οι καταρράκτες απέχουν περίπου 4 χιλιόμετρα από το Νυδρί, και είναι πολύ εντυπωσιακοί.

Απέναντι από το Νυδρί υπάρχει ο Σκορπιός, το Νησί του διάσημου μεγαλοεφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, και το Μαδούρι το νησί του Έλληνα ποιητή, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Nidri village and golf of vlichoΟ Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1906. Το 1922 έφθασε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, και λίγο αργότερα μετανάστευσε στην Αργεντινή. Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρρόη. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Ωνάσης δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στο κόσμο που κατείχε κυρίως πετρελαιοφόρα. Έγινε μια θρυλική μορφή, όχι μόνο στους οικονομικούς κύκλους σε όλο τον κόσμο, αλλά και στα μάτια των απλών ανθρώπων.

Το 1956 αγόρασε από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται μια ήδη υπάρχουσα εταιρεία αεροπορικών μεταφορών και έτσι ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία. Η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί στις 6 Απριλίου 1957. Η Ολυμπιακή Αεροπορία σύντομα άρχισε να πραγματοποιεί πτήσεις προς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, και κέρδισε μια σημαντική διάκριση ως μία από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες.

Το 1963, ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό, απέναντι από το Νυδρί, ένα μικρό, άγονο, άνυδρο νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο μετέτρεψε σε ένα μικρό επίγειο παράδεισο με την φύτευση χιλιάδων δέντρων και τη δημιουργία μικρών ξενώνων. Αυτό το κομμάτι του Ιονίου ήταν το αγαπημένο του μέρος και ήταν συνήθειά του να περνάει λίγες μέρες από τις διακοπές του εκεί, με διάσημους ανθρώπους που ήταν φίλοι του, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνεται ολοένα και πιο ευρέως γνωστή.

Madouri island

ΜΑΔΟΥΡΙ

Το νησί Μαδούρι είναι το μέρος όπου ο διάσημος Έλληνας ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης έχει γεννηθεί, ανατραφεί και έγραψε τα ποιήματά του. Ο ποιητής ήταν γνωστός για τα επιτεύγματά του κατά την περίοδο μετά την απελευθέρωση. Είναι ένα μικρό, πράσινο νησί, όπου τεράστια πεύκα αγγίζουν τη θάλασσα με τα κλαδιά τους.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

Waterfals at Nidri (Dimossari area)Η Λευκάδα έχει πλούσιο απόθεμα υπόγειων υδάτων που είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι πλούσιο σε πράσινο. Τα ψηλά βουνά που αφθονούν στη Λευκάδα είναι οι πηγές για πολλούς καταρράκτες που ακολουθούν το ορεινό ανάγλυφο και τελικά καταλήγουν στη θάλασσα. Ένας τέτοιος πανέμορφος καταρράκτης είναι ο καταρράκτης Δημοσάρης που τον συναντάει κανείς στα προάστια του Νυδριού, περίπου 4 χιλιόμετρα από το Νυδρί. Καταλήγει σε ένα φαράγγι το οποίο είναι γεμάτο με άσπρα βράχια. Η ονομασία "Δημοσάρης" έχει προέλθει από την αρχαία λέξη "Δήμος" και στην περιοχή αυτή βρέθηκαν πολλοί νερόμυλοι.

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όταν η θερμοκρασία είναι πολύ ψηλή, οι τουρίστες έρχονται στο Δημοσάρη για να δροσιστούν και μπορεί να δει κανείς πολλούς από αυτούς να κολυμπούν στα πεντακάθαρα νερά των λιμνών που σχηματίζονται από τους καταρράκτες ανάμεσα στα βραχώδη περιγράμματα.

Nidri